01.28.05

Bokstavdilla

Posted in Scrapbooking at 1:05 pm by annetaran

Jeg må bare innrømme at jeg har bokstavdilla når det gjelder scrapbooking. En del av pengene jeg fikk til jul ble til Quick kutz alfabeter (tørr ikke si hva de koster). Men hva slags type bokstaver er likegyldig, det kan være alfabet stempel, foam stamps, rub-ons, bokstav charms, eyelet bokstaver, utklipte bokstaver eller utstansa bokstaver like bra uansett.

På denne LO’en har jeg tatt utgangspunkt i bokstaven A (A for Anne og A for Arnstein). Filefolderen (mappen) har jeg laget selv, og de to lappene er definisjoner av ord som jeg har klipt ut fra et 7 gypsies mønsterark og eldet (det står romance på det øverste og Always på den på filfoldern). Den store A’en har jeg klipt ut og
“distressa” litt med burgunder og sort stempelpute. Det røde mønsterarket og string clasp (de matchende røde rundingene) har jeg fått av Arnstein i kalendergave.

A.jpg

Ellers har jeg brukt :
– kartong fra CX (filefolder og bakgrunn)
– brun bazill
– mønsterark fra K&C
– MM clip
– MM rub on
– prime blomster
– bazill brads
– andre brads
– fiber fra byttering
– prima blomster
– Nede i filefolderen ligger det en hemmelig lapp
(så vet dere det)

01.26.05

Scraplifting

Posted in Scrapbooking at 3:49 pm by annetaran

Scraplifting betyr å kopiere hele eller deler av en annens LO. Det er en fin måte å hente inspirasjon på. Man kan scraplifte enten tema, fargesammensetninger, oppsett, pynt eller alt sammen. Det å bli scrapliftet blir ikke sett på som tyveri, men er tvert imot en ære for den som blir scrapliftet.

I går kveld kom jeg over en LO som jeg likte godt og som passet godt til mine bilder fordi jeg har så mange igjen fra sommerferien. Jeg har hentet inspirasjon til både, fargevalg, tema og oppsett fra LO’en jeg scrapliftet.

SommerMinner.jpg

Helt nederst på denne siden kan du se den jeg scrapliftet.
http://www.papirgleder.no/kreativ/kreativ.htm

Ellers har jeg brukt :

-chatterbox mønstervellum og kartong
– primablomster
– QK marisa og paige (begge mini)
– lilla bazill kartong
– coluzzle for å skjære ut bildene
– gule brads

01.24.05

Kutna Hora

Posted in Scrapbooking at 1:34 pm by annetaran

Denne LO’en er fra Kutna Hora utenfor Praha i Tsjekkia. Vi hadde to overnattinger her på vei hjem fra ungarn. Det er en kjempefin liten by, med mye kunst og håndverk. Vi kjøpte to maleri av en russisk kunstner som heter Zubov.

KutnaHora.jpg

Ellers er det ikke så mye å si om LO’en. Jeg har brukt Basic gray ark. Og på den første siden er det en slags liten bok med flere bilder og tekst inni.

01.21.05

Siste siden i feriealbumet

Posted in Scrapbooking at 10:37 pm by annetaran

Her er siste siden i feriealbumet mitt. Jeg ble ganske fornøyd med den, arti å lage en enkel LO. Brukte bare en times tid på den nå i kveld, så all verdens arbeid kan man knappest si at jeg har lagt ned i den. Teksten ble litt “smushy” så den her jeg gjemt under bildet (det kan løftes opp fra siden).Bildet av LO’en ble ikke så bra, dårlige lysforhold her klokka 10 om kvelden. Tålmodighet har derimot aldri vært min sterkeste side, men kanskje jeg bytter ut bildet senere.

På vei hjem.jpg
Read the rest of this entry »

01.20.05

LO fra Hamburg

Posted in Scrapbooking at 4:02 pm by annetaran

Det nærmer seg slutten på feriealbumet. Denne LO er fra det siste ordentlige stoppet vårt som var i Hamburg. Blå er ikke en farge jeg bruker så ofte, men for variasjonens del er det greit nok.


Read the rest of this entry »

01.18.05

Dyp embossing

Posted in Scrapbooking at 8:34 am by annetaran

I går var jeg på nettkurs i dypembossing på scrapping.no. Embossingpulver er en genial oppfinnelse. Det er et slags pulver som smelter når det blir varmt og lager en slags glatt overflate, enkelt forklart.

For å bruke embossing behøver du et stempel og en limstempelpute (f.eks vannmerkepute eller spesielle embossingputer). Man stempler da med limputa på ønsket overflate, strør på embossingpulver, fjerner restene og varmer opp.For å varme opp kan man bruke plata på komfyren men det kan fort bli varmt til fingrene om papirbiten er liten og det tar laaaang tid om du skal ha flere lag.

Dyp embossing gjøres på lignende måte, bare at man har flere lag med embossingpulver på en hel overflate f.eks. en bit kartong og så stempler man for å lage relieff preg når laget med embossing blir tykt nok( 2-3 lag).

web_dypembossing.jpg

Slik ble resultatet. Dyp embossingpulvret jeg hadde kjøpt var gjennomsiktig så for å få farge under har jeg brukt 2 lag med vanlig grønn embossing underst, så to lag med blank tykk embossing, før et siste lag med tykt pulver som jeg stemplet i mens det var varmt. For å få litt mer fargekontrast har jeg brukt kobber metallic rub-ons å gnidd på etterpå.

Dyp embossing kan brukes til mye. Dekorruter som denne kan brukes som pynt på scrapbookingsider eller kort. Man kan dypembosse bokstaver av papp, skifte farge på metall eller lage sin egen metallaktige pynt.
Bare jeg får litt tid har jeg mange ekperimenteringsideer jeg skal teste ut med embossinpulvret mitt.

01.17.05

Hytta i Selbu

Posted in Forskjellige ting at 3:39 pm by annetaran

Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder fra hytta i Selbu. Vi har vært der noen ganger i løpet av det siste året, og det har vært veldig koslig, men det er best å være i byen når det er så mye snø som nå.


web_arnsteinhyttapaaska04.jpg
Arnstein på vei til å tenne opp i påska. Det var litt småkaldt å være der i påska, iallefall inærheten av vinduene. Vi fyra opp så godt vi kunne og tente masse stearinlys så gikk det på et vis.
Read the rest of this entry »

01.12.05

Min første layout

Posted in Scrapbooking at 1:38 pm by annetaran

Det er snart et år siden jeg startet med scrapbooking, tenkte å vise frem den første LO’en jeg laget. Nå er det litt flaut, men husker jeg var kjempefornøyd med den da jeg laget den.

LOpernille.jpg

Jeg har klippet ut tulipanene, bokstavene og tagen selv, ellers har jeg brukt eyelets, broderitråd, angelwire, punchies og mønsterark fra Sandy lion. Tror kartongen er Canson og KMA.

01.08.05

Budapest Collage

Posted in Scrapbooking at 11:56 am by annetaran

Her er den siste LO’en fra Budapest. Har bare scrappet halvparten av bildene vi tok der, men det er begrenset hva man har tid til. Jeg har forsøkt å lage denne LO’en i collage stil. Jeg synes det er fryktelig vanskelig, men denne siden kan jeg leve med 🙂

Budapest2.jpg

Her har jeg brukt:
– MM dingbat foam stamps
– Coluzzle (til sirklene)
– Mønsterark fra 7 gypsies
– walnut ink
– Distress ink old paper
– sort stempelpute
– grønn stempel pute
– alfabetstempel fra scrapshop.no
– blankt embossingpulver
– Cardstock fra bazills Marthas vinyard
– Foto anker fra MM
– charms fra panduro
– brun akrylmaling
– bånd fra mayarts, scrashop.no og MM
– Knapp fra Bazill
– Bokstaver er QK Katie UC i Bazill Chocolate
Read the rest of this entry »

01.07.05

Såper

Posted in Hobby at 1:16 pm by annetaran

For et år siden kjøpte jeg en startpakke i såpelaging på panduro. Å lage såper er morsomt, det lukter godt og du lager noe en har bruk for.

web_saape.jpg

Mulighetene er mange, både når det gjelder selve såpemassen og hva en velger å tilsette. Jeg har laget mine såper av blank vanlig såpebase, men man kan også hvit eller oliven ferdig. Det går også an å lage såpen fra grunnen av selv med lut og olje.

Når det gjelder dufttilsetning og fasong på såpene er mulighetene bare begrenset av ens egen fantasi (som av og til er nokså begrenset) . Man bruker som oftest eteriske oljer av for eksempel lavendel og ylang ylang eller duftoljer som jordbær, eple eller liljekonvall. Man kan også tilsette såpen tørkede blomster eller små lekefigurer. Viss man skal lage såpen i flere lag eller ha figurer i så kan man spraye litt sprit på for å unngå at det setter seg luftbobler. Som former har jeg oftest brukt såpe/gips former som man får kjøpt i hobbybutikker, men man kan også bruke ting man har hjemme som f.eks melkekartong( da skjærer man skiver etterpå) eller yoghurt begre. Viss formen ikke er særlig bøyelig kan det være lurt å smøre den på forhånd med olivenolje.

web_saape2.jpg

Gode såpelinker :

  • Natursåpe av lut
  • Fremgangsmåte såpemasse
  • Såpeoppskrifter
  • Såpebutikk på nett
  • « Previous entries Next Page » Next Page »